Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψουμε τα φυτά και τα λουλούδια μας. Ποια είναι τα κατάλληλα λουλούδια για να φυτέψουμε την άνοιξη? Στην κατηγορία αυτή θα βρείτε όλα τα ανοιξιάτικα λουλούδια που μπορείτε να φυτέψετε τους ανοιξιάτικους μήνες για να ομορφύνετε το μπαλκόνι, τις γλάστρες και τον κήπο σας. Πανεύκολα στην βλάστηση με πάρα πολλούς σπόρους ανα πακέτο καλλωπιστικά πολύχρωμα υπέροχα λουλούδια για θερμοκρασίες άνω των 18 βαθμών. 

Οι βασικότεροι παράγοντες που χρειάζονται τα περισσότερα φυτά και λουλούδια για να αναπτυχθούν είναι ζέστη υγρασία και φως. Η άνοιξη λοιπόν είναι η εποχή που αρχίζει η θερμοκρασία να ανεβαίνει , να ξεπερνάει τους 15-18 βαθμούς σταθερά ενώ ταυτόχρονα ο λαμπερός ανοιξιάτικος ήλιος μας προσφέρει το φώς που χρειάζονται τα φυτά μας. 


Ανάλογα με το κλίμα της κάθε περιοχής η άνοιξη έρχεται νωρίτερα ή αργότερα καθως για παράδειγμα η Κρήτη και οι νότιες περιοχές της Ελλάδας έχουν περισσότερη ζέστη η οποία έρχεται πιο νωρίς ενώ για τις βόρειες περιοχές της Ελλάδας η άνοιξη καθυστερεί λίγο περισσότερο. Πέραν αυτού το κλίμα εξαρτάται και απο τον κάθε τόπο και την μορφή της γής εάν για παράδειγμα βρίσκεται σε υψόμετρο ή δίπλα στην θάλασσα. Παρόλα αυτά μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι κατα τα μέσα απριλίου μπορούμε να αρχίσουμε να φυτεύουμε τα λουλούδια και τα φυτά μας είτε κατευθείαν στις γλάστρες μας και στην αυλή ή ακόμα καλύτερα εάν είναι εφικτό σε εσωτερικό χώρο με σκοπό να τα βγάλουμε έξω όταν ο καιρός καλυτερέψει. 

 

Η άνοιξη λοιπόν είναι η εποχή που μπορούμε να φυτέψουμε λουλούδια που θα μεγαλώσουν και θα ανθίσουν σε 2-3 μήνες περί το τέλος της άνοιξης ή κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα πακέτα σπόρων με τα περισσότερα καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια στην σελίδα μας όπως θα δείτε δεν αναφέρουν αριθμό σπόρων καθώς περιλαμβάνουν άνω των 100 σπορων και σε πολλές περιπτώσεις άνω των 500 σπόρων οπότε απλά αναφέρονται τα γραμμάρια. Τι μπορούμε λοιπόν να φυτέψουμε από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο?